Preventa


Лични предпазни средства и Защитно облекло

Превента ООД е смесена българо-френска фирма и лидер в търговията с лични предпазни средства, създадена е през 1996 г. от ентусиазирани и утвърдени специалисти. Тя присъства на пазара на стоки вече 24 години, като осигурява надеждна защита на работещи хора в сферите, изискващи лични предпазни средства и защитно облекло.

Превента ООД има внедрена система за управление на качеството, съгласно ISO 9001:20015, интегрирана с ISO 14001 и OHSAS 18001, и регистрирана търговска марка.

Превента ООД предлага пълна гама лични предпазни средства ЛПС и защитно облекло, като поддържа повече от 1000 артикула постоянно на склад. Личните предпазни средства за защита на главата - каски, на слуха - антифони, на очите - очила, на горните крайници - ръкавици, на долните крайници - обувки, за дихателна защита - маски и полумаски, за височинна защита – опорни колани и за цялото тяло.

Марките, които предлагаме са известни и наложени както в България, така и в цял свят:

 • ЕUROTEHNIQUE
 • EUROPROTECTION
 • EARLINE
 • LUX OPTICAL
 • TD PROFESSIONAL
 • SUP AIR
 • TOP LOCK
 • COVERGUARD FOOTWEAR
 • COVERGUARD WORKWEAR
 • COVERGUARD SEASON
 • XPERT
 • SIGN PREVENTA
 • LACUNA

Продуктите са сертифицирани и притежават всички необходими документи, доказващи качеството им. Фирмата е единствен производител в България със собствени продуктови сертификати СЕ изпитване на типа и притежава шест сертификата: това са специални облекла за горски и градски пожари.

Фирмата предлага защитни облекла със специално предназначение, които позволяват надеждна защита от конвекционна и контактна топлина, пламък, киселини, основи, вода, масла, статично електричество, студ, механични въздействия и други вредности на работната среда, произведени в България и в Европейския съюз. Продукти на Превента ООД са отличени с три златни медала и диплом за облекла, и обувки на 56-ти, 57-ми и 62-ри Международни Технически Панаири.


Превента ООД
притежава собствена база в София, с модерни складови помещения, администртивна база, шоурум, сервизни помещения, собствени товарни и лекотоварни транспортни средства, дистрибуторска мрежа, търговски представителства и офиси в гр. София, гр. Варна и гр. Пловдив.


През 2016 г. съветът на Европейската Бизнес Общност връчи на Превента ООД, в лицето на г-жа Бойка Стоичкова ЗЛАТЕН ПЕЧАТ за иновативна политика и социална отговорност. Съветът на Европейската Бизнес Общност и Съветът на Европейската Научна и Културна Общност удостоиха г-жа Бойка Стоичкова със ЗЛАТНА МОНЕТА ПИСМЕНОСТ за принос към развитието на българската икономика, за иновативен мениджмънт и социална отговорност.


Израз на високото гражданско съзнание и съпричастност към съдбите на бедстващите хора е дарителската политика на фирмата през годините. От 2010 г. до 2012 г. фирма Превента ООД е дарявала ежегодно облекла и обувки на учениците от помощно училище д-р П. Берон, община Лом за участие в Ботевите тържества на връх Околчица. На бедстващите хора от с. Бисер от 2012 г. и гр. Мизия от 2014 г. чрез БЧК са дарени облекла, пожарникарско защитно облекло, обувки, галоши, шапки, ръкавици и минерална вода. Превента ООД е спонсорирала община Сливен за провеждането на честване по случай 180- та годишнина на българската текстилна индустрия.

Стратегията на фирмата предвижда непрекъснато усъвършенстване в организацията на предлаганите стоки и услуги и постигане на все по-високи резултати. В работата с партньорите и клиентите си Превента акцентира на точността и отговорността при доставките, на постоянния контакт и коректност.

Фирмата гарантира:

Контролирано качество отговарящо на европейските норми, бърза доставка - за стоки на склад и по поръчка, конкурентни цени.